PERS & DOWNLOADS

Wil jij meer impact hebben op jongeren? Dan is het tijd voor nieuwe gewoontes!

In het nieuwe boek 'de 5 gewoontes' deelt de auteur, Jonathan Pellegrom, in samenwerking met 20 organisaties wat deze gewoontes zijn én hoe jij door middel van 15 dagelijkse oefeningen hierin kunt groeien.

MEER OVER HET BOEK

DOWNLOADS:

Preview boek

Download hier de gratis preview van het boek.

DOWNLOAD

Werkboek

Download hier het werkboek

DOWNLOAD

Cover boek

Download hier de cover van het boek

DOWNLOAD

Auteur foto's

Download foto's van de auteur voor gebruik in media

DOWNLOAD

Q&A met Jonathan Pellegrom

Een korte Q&A met Jonathan over het nieuwe boek 'de 5 gewoontes'. Tekst vrij te gebruiken voor media.

Iedereen kan meer impact hebben op jongeren, door de juiste gewoontes te ontwikkelen. Mensen met impact leven vijf gewoontes uit. Gewoon door wie ze zijn en wat ze uitleven hebben ze een grote impact op de jongeren in hun leven.

Het boek laat zien wat deze vijf gewoontes zijn, en met welke vijftien dagelijkse oefeningen je dit in praktijk kunt brengen. Het helpt je dit te ontwikkelen tot het punt dat het je tweede natuur is geworden: een gewoonte. Dit vraagt tijd en inzet, maar met de juiste stappen kan je in gemiddeld zesenzestig dagen een nieuwe gewoonte aanleren.

Elk mens is verschillend qua persoonlijkheid, talenten en leeftijd. Maar als we groeien in de juiste dingen doen, kan iedereen als uniek persoon in zijn eigen omgeving meer positief verschil maken. Want impact hebben is niet moeilijk. Het is gewoon de juiste dingen doen.

 

Toen ik elf jaar geleden begon als jongerenwerker met achterstandsjongeren, had ik veel passie om verschil te maken, maar ik miste duidelijke antwoorden op de 'hoe' vraag.

De afgelopen jaren heb ik veel jeugdwerkers, maar ook ouders met pubers thuis, met deze zelfde vraag zien rondlopen. 

Het doel van dit boek is om ouders, jeugdwerkers, docenten en ieder ander met een hart voor jeugd te inspireren én praktische tools in handen te geven hoe zij (meer) impact kunnen maken, zodat uiteindelijk zoveel mogelijk levens van jongeren positief beïnvloed worden.

In totaal hebben er meer dan twintig organisaties samengewerkt aan het boek. Meerdere organisaties hebben inhoudelijk meegedacht in het voortraject en meegelezen in de feedback rondes. Verder staan er vanuit diverse organisaties verhalen van medewerkers in het boek, en wordt achterin het boek de lezer aangemoedigd aan de slag te gaan met een van de initiatieven van de betrokken organisaties.

De definitie van 'impact' in het boek is de volgende:

Een krachtige invloed op een jongere hebben waardoor hij de persoon wordt zoals God hem bedoeld heeft in zijn: identiteit, relaties en impact in deze wereld.

De quote: 'de jeugd is de toekomst' hoor je regelmatig terugkomen. En niet voor niets. De ontwikkeling van de jongeren van nu, gaat impact hebben op de dag van morgen.

Tijdens hun tienertijd ontwikkelen jongeren zich in een razendsnel tempo. Juist in deze essentiële periode zie je dat veel mensen worstelen hoe ze in deze belangrijke fase succesvol kunnen aansluiten.

Tegelijkertijd geeft ruim 1 op de 3 jongeren aan zich structureel eenzaam te voelen, zoeken ze hun weg in de digitale wereld, en worden ze overweldigd door de (te) grote hoeveelheid mogelijkheden en keuzes (FOMO en FOBO). Jaarlijks maken ruim 70.000 kinderen en jongeren een scheiding van ouders mee, en worstelen steeds meer jongeren met hun standpunt naar het christelijk geloof. 

Iedere jongere is ten diepste op zoek naar mensen die écht betrokken bij hen zijn, en naast hun staan in de ontwikkeling waar ze doorheen gaan. In feite naar mensen die een positieve impact op hun leven willen hebben.

"Elke jongere in Nederland verdient het dat er iemand om hen heen is die oprecht aandacht geeft en de tijd neemt om mee te reizen in die wereld vol verwachtingen en impulsen. Dit boek laat zien wat de onbetaalbare waarde is van het investeren in jongeren en de blijvende impact die dat heeft voor de toekomst van hen. Een must voor iedereen die met jongeren aan de slag wil."

Bram Rebergen
directeur Youth for Christ Nederland

"Jonathan Pellegrom neemt de lezer mee op een boeiende ontdekkingstocht door het leven van jongeren in onze tijd. Hij wisselt ontroerende verhalen af met goede theorie over het aanleren van nieuwe gewoontes om impact te hebben op jongeren. Hoewel ik me geen jongerenwerker voel, lukte het Jonathan zonder moeite om me aan te sporen nieuwe gewoontes te leren."

Jan Wolsheimer
directeur Missie Nederland

"Jonathan verleidt je in zijn boek over impact om op een praktische manier dichter bij jezelf en anderen te komen. Het enthousiasme voor het volle leven spat ervan af! Zo ken ik Jonathan: een man die vol liefde met anderen relaties bouwt. Veel van wat hij doet en heeft beschreven is degelijk onderbouwt. Dat maakt dit boek een prachtige mix tussen kennis en kunde."

Pieter Cnossen
directeur stichting Present, oprichter van De 4e Musketier

"Als je echt impact wilt maken in het leven van jongeren en binnen het jongerenwerk lees dan dit boek. Dit boek geeft je tools om aan de slag te gaan en je te bekwamen. Het inspireert en motiveert. Jonathan heeft in zijn boek goed en duidelijk weergegeven hoe en waarom jij van invloed bent op de jonge generatie. Het krachtige van dit boek is dat hij gebruik gemaakt heeft van personen en organisaties die dagelijks bezig zijn om grote impact te hebben in het leven van jonge mensen. Zij kunnen als geen ander jou vertellen en inspireren zodat je samen met hen van invloed kan zijn."

Bianca Boender
directeur van You!nG, moeder van een groot puber pleeg gezin

"Impact maken is niet moeilijk. Open een willekeurige nieuwssite en je ziet hoe mensen dagelijks blijvende impact maken op elkaars leven. Om de juiste impact te maken - met het evangelie van Jezus Christus in het leven van jongeren - komt er meer bij kijken. ‘Impact’ is een praktisch handboek om je als jongerenwerker te helpen in je omgeving de juiste impact te maken vanuit een sterke identiteit en heldere focus."

Arnoud Drop
directeur Alpha Nederland

IN SAMENWERKING MET:

Interview, recensie exemplaar of een ander verzoek?

Wil je Jonathan Pellegrom benaderen voor een interview, training of een andere vraag? Of wil je graag als media of pers een recensie-exemplaar van 'de 5 gewoontes' aanvragen? 

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Contactformulier

Vul je gegevens in het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Ouders

Vaders en moeders die meer inspiratie en handvaten willen ontdekken om succesvol aan te sluiten bij hun tiener(s).

Jeugdwerkers

Iedereen die in de kerk of buiten de kerk verschil wilt maken in de levens van jongeren.

Docenten

Leerkrachten die dagelijks impact willen maken op hun leerlingen en op zoek zijn om daarin te blijven groeien.

Iedereen!

Iedereen die een positieve impact wil maken op de jongeren in zijn leven. Los van welke rol of functie dan ook.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.