OVER HET BOEK

Twaalf jaar geleden ging de auteur, Jonathan Pellegrom, op zoek naar hoe hij meer impact kon hebben op jongeren.

Na een ruime decennia fulltime werken met straatjongeren, landelijk leiding geven aan een missionaire jongerenbeweging, diepgaand onderzoek en leren van ervaringen van honderden mensen op diverse plekken in de wereld, deelt hij in samenwerking met twintig christelijke jongerenorganisaties het antwoord in dit boek.

BESTEL NU
 

DIT GA JE ONTDEKKEN:

Rol van 5 essentiële gewoontes

De 5 gewoontes die mensen uitleven die impact hebben, en hoe je deze kunt ontwikkelen

Inspirerende real-life verhalen

Meer dan 20 verhalen vanuit (pleeg) ouders, kerkelijk en missionair jongerenwerk en diverse andere plekken en organisaties!

15 praktische oefeningen

Dagelijkse oefeningen die je onmiddellijk in praktijk kunt brengen om succesvol te groeien in impact

Hun wereld en jouw invloed daarop

Inzicht in de wereld van jongeren, hun uitdagingen, worstelingen en behoeftes, en hoe je daar maximaal bij aan kunt sluiten

"Elke jongere in Nederland verdient het dat er iemand om hen heen is die oprecht aandacht geeft en de tijd neemt om mee te reizen in die wereld vol verwachtingen en impulsen. Dit boek laat zien wat de onbetaalbare waarde is van het investeren in jongeren en de blijvende impact die dat heeft voor de toekomst van hen. Een must voor iedereen die met jongeren aan de slag wil."

Bram Rebergen
directeur Youth for Christ Nederland

"Jonathan Pellegrom neemt de lezer mee op een boeiende ontdekkingstocht door het leven van jongeren in onze tijd. Hij wisselt ontroerende verhalen af met goede theorie over het aanleren van nieuwe gewoontes om impact te hebben op jongeren. Hoewel ik me geen jongerenwerker voel, lukte het Jonathan zonder moeite om me aan te sporen nieuwe gewoontes te leren."

Jan Wolsheimer
directeur Missie Nederland

"Jonathan verleidt je in zijn boek over impact om op een praktische manier dichter bij jezelf en anderen te komen. Het enthousiasme voor het volle leven spat ervan af! Zo ken ik Jonathan: een man die vol liefde met anderen relaties bouwt. Veel van wat hij doet en heeft beschreven is degelijk onderbouwt. Dat maakt dit boek een prachtige mix tussen kennis en kunde."

Pieter Cnossen
directeur stichting Present, oprichter van De 4e Musketier

"Als je echt impact wilt maken in het leven van jongeren en binnen het jongerenwerk lees dan dit boek. Dit boek geeft je tools om aan de slag te gaan en je te bekwamen. Het inspireert en motiveert. Jonathan heeft in zijn boek goed en duidelijk weergegeven hoe en waarom jij van invloed bent op de jonge generatie. Het krachtige van dit boek is dat hij gebruik gemaakt heeft van personen en organisaties die dagelijks bezig zijn om grote impact te hebben in het leven van jonge mensen. Zij kunnen als geen ander jou vertellen en inspireren zodat je samen met hen van invloed kan zijn."

Bianca Boender
directeur van You!nG, moeder van een groot puber pleeg gezin

"Impact maken is niet moeilijk. Open een willekeurige nieuwssite en je ziet hoe mensen dagelijks blijvende impact maken op elkaars leven. Om de juiste impact te maken - met het evangelie van Jezus Christus in het leven van jongeren - komt er meer bij kijken. ‘Impact’ is een praktisch handboek om je als jongerenwerker te helpen in je omgeving de juiste impact te maken vanuit een sterke identiteit en heldere focus."

Arnoud Drop
directeur Alpha Nederland

VOOR WIE IS DIT BOEK?

Ouders

Vaders en moeders die meer inspiratie en handvaten willen ontdekken om succesvol aan te sluiten bij hun tiener(s).

Jeugdwerkers

Iedereen die in de kerk of buiten de kerk verschil wilt maken in de levens van jongeren.

Docenten

Leerkrachten die dagelijks impact willen maken op hun leerlingen en op zoek zijn om daarin te blijven groeien.

Iedereen!

Iedereen die een positieve impact wil maken op de jongeren in zijn leven. Los van welke rol of functie dan ook.

PREVIEW VAN HET BOEK

Bekijk hier gratis de preview van het boek 'de 5 gewoontes'.

IN SAMENWERKING MET:

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.